728x90-300dpi.gif

Wapata

Scouting Wapata of wel WAter PAdvinders Ter Aar, is al ruim 50 jaar aanwezig in de dorpsgemeenschap van Ter Aar, een dorp met ongeveer 11.000 inwoners midden in het Groene Hart van Nederland.

Scouting Wapata is in 1967 begonnen als kleine landwerkgroep en inmiddels uitgegroeid tot een actieve jeugdvereniging met meer dan 200 leden binnen tien verschillende speltakken, zowel landwerk als waterwerkgroepen. Wapata heeft ruim 40 actieve vrijwilligers en een professioneel georganiseerd bestuur. Voor een compleet overzicht van alle speltakken verwijzen wij naar de groepen op deze site. Sinds de oprichting is Scouting Wapata continu in ontwikkeling geweest. De vereniging heeft vier verschillende clubhuizen gehad, heeft naast landwerk ook waterwerkgroepen opgericht en heeft de vloot uitgebreid van 1 lelievlet en wat houten bootjes tot de huidige vloot, met 10 lelievletten en een sleepboot. In 2005 is Wapata tevens gestart met een speciale groep voor kinderen met een verstandelijke handicap (Blauwe Vogels). Daarnaast is de vereniging actief betrokken bij de ontwikkelingen in en om het dorp Ter Aar.

Om ook in de toekomst door te kunnen groeien, zetten zich elke dag tal van vrijwilligers in. Gewone mensen die graag iets terug willen doen voor de vereniging waar ook zij mooie jaren hebben beleefd (en nog steeds beleven). Zo is er de afgelopen jaren een botenloods gerealiseerd op ons eigen terrein. Dit om ook de komende jaren door te kunnen groeien en zo nog vele mooie scouting avonturen te mogen beleven. 

Scouting Wapata, da’s pas leven!