728x90-300dpi.gif

Zeeverkenners

De zeeverkenners is een waterscoutinggroep voor jongens en meiden van 11 tot 16 jaar oud. Wij draaien elke zaterdagmiddag van 13:00 tot ongeveer 16:30 uur. 

Zeilen, zwemmen, boten onderhouden, spelletjes doen en nog veel meer toffe dingen: dat is wat de zeeverkenners doen. In de zomerperiode zeilen de kinderen in boten op de Langeraarse plassen. Vanaf het clubhuis fietsen we dan met zijn allen naar het landje in Papenveer waar onze boten liggen. Ze krijgen dan zeilinstructie, we doen een spel op het water, zwemmen of zeilen een wedstrijd.

In de winterperiode onderhouden we de boten. Het onderhouden van de boten gebeurt in de loods bij ons clubhuis. Naast het schuren, krabben en verven doen we ook veel leuke activiteiten of spelletjes, bijvoorbeeld: schaatsen, kampvuur maken, zwemmen, een keer naar het strand, levend kwartet, pannenkoekenrace en ga zo maar door.

Met Hemelvaart gaan we met nog heel veel andere scoutinggroepen uit de regio wedstrijden zeilen op de Kagerplassen. De eerste week van de zomervakantie gaan we met de hele groep een week op kamp naar een landje, waar we dan in tenten overnachten en heel veel zeilen. In december hebben we nog movie-weekend op het clubhuis, op zaterdagmiddag wordt er een super gaaf spel gedaan en de rest van het weekend staat in teken van films kijken.

Ben jij tussen de 11 en 16 jaar oud en lijkt het je leuk om op zaterdagmiddag met vrienden en vriendinnen door te brengen op het water, kom dan kijken bij de Zeeverkenners!

Heb je nog vragen aan ons, dan mag je ons altijd een e-mail sturen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!
Shop je wel eens online?
Via de knop van SponsorKliks komt u uit bij ruim 300 winkels waar u precies hetzelfde betaalt maar gaat er een commissie naar Scouting Wapata. Je sponsort dus gratis!