Scouting Wapata - Zeeverkenners
JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Home arrow Groepen arrow Zeeverkenners
Zeeverkenners
Image
Soort groep: jongens en meisjes
Leeftijd: 11 tot 16 jaar
Opkomst: zaterdag 13:00 u - 17:00 u
Email: Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

De Zeeverkenners van Wapata is een groep jongens en meiden van 11 tot 16 jaar oud. In de zomerperiode zeilen de kinderen in stalen vletten op de Langeraarse plassen. Vanaf het clubhuis fietsen we dan met zijn allen naar het landje in Papenveer waar onze boten liggen. Ze krijgen dan zeilinstructie en we doen regelmatig een spel op het water, zwemmen of een wedstrijd zeilen. De vloot van Wapata bestaat uit 6 vletten van de Zeeverkenner, 2 vletten van de Wilde Vaart (oudere groep) en een sleper. De namen van de boten komen voort uit het zonnestelsel. De Nadir, Horizon, Orion, Sirius, Polaris, en de Zenit zijn van de Zeeverkenners. De naam van de sleper is Equinox. De vletten zijn zwart, met een gele rand en een grijze binnenkant.

In de winterperiode onderhouden we de boten, verven en krabben. Het onderhouden van de boten gebeurd in de loods bij ons clubhuis. Naast het schuren, krabben en verven doen we ook veel leuke activiteiten of spelletjes, zoals: schaatsen, kampvuur maken, zwemmen, een keer naar het strand, levend kwartet, pannenkoekenrace en ga zo maar door. Ook gaan we tussendoor nog regelmatig een weekendje weg met zijn allen. Rond februari hebben we altijd een weekend samen met de Scouts, wat de Wilde Vaart dan voor ons organiseert. Met Hemelvaart gaan we met nog heel veel andere scoutinggroepen uit de regio wedstrijden zeilen op de Kagerplassen. De eerste week van de zomervakantie gaan we met de hele groep een week op kamp naar een landje, waar we dan in tenten overnachten. In december hebben we dan nog een movie-weekend op het clubhuis, dan gaan we het hele weekend alleen maar films kijken.

De zeeverkenners zijn ook bezig om cwo-diploma’s te halen. Dit is voor je zeilbevoegdheid. In de winterperiode oefenen we met de theorie hiervan en in de zomerperiode oefenen we met de praktijk op het water.

Scouting staat bekend om zijn uniformen. Bij de Zeeverkenners bestaat dat uit een blauwe blouse met daarbij een gele das. De daarbij behorende accessoires zijn een fluitenkoord met harpsleutel, een monsterboekje en insignes. Ook moet er een zwemvest worden aangeschaft. Dit allemaal wordt gekocht als je wordt geïnstalleerd, dat houdt in dat je ‘officieel een echte zeeverkenner wordt’. De draaitijden van de Zeeverkenners verschilt per periode. In het winterseizoen is de draaitijd zaterdagmiddag van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. In de zomer is dat van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. De groep bestaat uit ongeveer 20 á 25 kinderen. Met momenteel 4 mensen in het leidingteam. Het team bestaat uit:

Nicole Wahlen, Laura Wille, Denise van der Meer & Kevin Leliveld

Als leidingteam willen wij ervoor zorgen dat de kinderen een leuke zaterdagmiddag hebben en ze dingen te leren over de scouting en het zeilen. Voor vragen over de zeeverkenners kunt u terecht bij de leiding ( Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken ).

 
Free Joomla Templates