Scouting Wapata - Welpen
JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Home arrow Groepen arrow Welpen
Welpen

Image
Soort groep: jongens
Leeftijd: 7 tot 11 jaar
Opkomst: donderdag van 18:30 tot 20:00
Email: Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

De Welpen zijn net als de kabouters herkenbaar aan hun ‘knalgroene’ blouse en zijn elke donderdag vanaf 18:30 uur tot 20:00 uur op het clubhuis te vinden. Hun thema is gebaseerd op het Junglebook van Rudyard Kipling. Leiders en leidsters dragen de namen van de dieren uit het boek. Ook de activiteiten die de welpen ondernemen sluiten vaak aan bij dit thema.
Het is altijd heel leuk wanneer de Welpen in de zomer bij een kampvuur zitten, en ondertussen broodjes aan het bakken zijn. Uiteraard doen de Welpen ook veel grote spellen in het park, zoals levend stratego, het smokkelspel. Ook bouwen we vlotten, doen we het grote spullenspel. s’Winters zitten de Welpen lekker binnen en doen ze bankenvoetbal, bakken ze pepernoten, werken ze aan het behalen van insignes of spelen ze levend kwartet. Allemaal stoere activiteiten, genoeg te beleven dus!
De Welpen logeren twee keer per jaar op het clubhuis en gaan daarnaast nog eens een hele week op zomerkamp, meestal in een bosrijk gebied. Deze hele week doen we allerlei activiteiten in een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld holbewoners of de Koning van Katoren.
Het leidingteam van de welpen bestaat momenteel uit negen leiding, zowel jongens als meiden. Een groot deel hiervan heeft verschillende trainingen en cursussen gedaan. Ook zijn er drie in het bezit van hun EHBO diploma. Kortom goed voorbereid om de kinderen leuk en verantwoord leiding te geven.
 
Free Joomla Templates